38 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Τα πτυχία DELE

20 ΣΕΠ 2022 - Έλλη Κωνσταντινίδου


ταχύρυθμα προγράμματα για πτυχία DELE στα ΓΡΑΨΑ
Enter στα ΓΡΑΨΑ για πτυχία DELE!

Τα πτυχία DELE δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1989 καλύπτοντας το κενό που υπήρχε μέχρι τότε στην πιστοποίηση γνώσης της Ισπανικής γλώσσας. Αρχικά τα προσφερόμενα επίπεδα ήταν μόνο δύο: το DELE Básico (Β2) και το DELE Superior (C2). Στη συνέχεια και μέχρι το 2008 τα εξεταζόμενα επίπεδα έγιναν τρία αφού προστέθηκε το DELE Inicial, αντίστοιχο του σημερινού επιπέδου Β1. Τέλος, μετά την κατάρτιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες, τα επίπεδα γλωσσομάθειας αναδιαρθρώθηκαν και οι αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης έγιναν έξι: DELE A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Αρμόδιος φορέας για την οργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων DELE είναι σε παγκόσμιο επίπεδο το Ινστιτούτο Θερβάντες, ενώ στο σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Τα πτυχία DELE εκδίδονται στο όνομα του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ισπανίας. Η αναγνώρισή τους είναι διεθνής και η ισχύς τους δεν έχει ημερομηνία λήξης. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1000 εξεταστικά κέντρα σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας η συμμετοχή στις εξετάσεις DELE είναι θεαματική. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων παγκοσμίως, παρόλο που ο πληθυσμός της είναι σχετικά μικρός. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ισπανίας, αλλά και την προσπάθεια των συμπατριωτών μας να εφοδιαστούν τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά με έγκυρες και διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις. Τα πτυχία των Ισπανικών που αναγνωρίζονται σήμερα από το ελληνικό δημόσιο είναι τα εξής: DELE B2: Καλή γνώση, DELE C1: Πολύ καλή γνώση και DELE C2: Άριστη γνώση.

ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Στην Ισπανία τα πτυχία DELE αναγνωρίζονται από ποικίλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Για παράδειγμα, το DELE Α2 είναι το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο γλώσσας στις διαδικασίες αίτησης της Ισπανικής Υπηκοότητας από άτομα προερχόμενα από μη ισπανόφωνες χώρες. Επιπλέον, το DELE C2 αναγνωρίζεται από τα Πανεπιστήμια ως ικανή απόδειξη κατάρτισης στην Ισπανική γλώσσα και δεν απαιτείται περαιτέρω εξέταση γλώσσας για την εισαγωγή σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους δημόσιους και διοικητικούς οργανισμούς του Ισπανικού κράτους τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, η διεθνής αναγνωρισιμότητα των πτυχίων DELE είναι αδιαμφισβήτητη. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, για κάθε θέση εργασίας ή εκπόνηση σπουδών που απαιτεί γνώση της Ισπανικής γλώσσας, ένα πτυχίο DELE αποτελεί ικανότατη απόδειξη των ικανοτήτων του κατόχου του. Οπωσδήποτε αξίζει να το αποκτήσει κανείς.

Enter Γράψα, για Ισπανικά, λοιπόν!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!Επιστροφή στη λίστα

Μοιραστείτε τη σελίδα:
Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
21ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία