38 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Γιατί να ξεκινήσω Ιταλικά για ενήλικες;

30 ΣΕΠ 2022 - Ornella Maggio


Έναρξη ιταλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ
Enter ΓΡΑΨΑ με ιταλικά για ενήλικες!

Είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό όμως δεν αρκεί. Τα Ιταλικά για ενήλικες μας επιτρέπουν να μάθουμε τη γλώσσα της χώρας όπου αναπτύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της αρχαιότητας: ο ρωμαϊκός. Έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα την κουλτούρα της γειτονικής χώρας και να αλληλοεπιδρούμε σωστά με τους Ιταλούς, είτε στον τόπο τους, όπου υπάρχουν πολλά αξιοθέατα (Colosseo, Torre di Pisa, Duomo di Milano), ιστορικά ευρήματα(Pompei, Ercolano), γραφικά μεσαιωνικά χωριά, περιοχές με φυσική ομορφιά (Άλπεις, θάλασσα), εστιατόρια, είτε στην Ελλάδα όπου τους συναντάμε συχνά ως ταξιδιώτες.

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Τα Ιταλικά για ενήλικες, μία από τις ξένες γλώσσες που μπορείτε να μάθετε στον Εκπαιδευτικό όμιλο ΓΡΑΨΑ, είναι η κατάλληλη γλώσσα για όσους ενδιαφέρονται για σπουδές σε μια χώρα όπου το κόστος ζωής δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η Ιταλία ήταν πάντα προορισμός σπουδών για τους Έλληνες σπουδαστές, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, λόγω της υψηλής ποιότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της. Επίσης, τα 2/3 των πανεπιστημιακών σχολών δεν έχουν εισαγωγικές εξετάσεις. Τα Ιταλικά, ανάμεσα στις νεολατινικές γλώσσες, είναι η πιο κοντινή στο λατινικό ιδίωμα, πράγμα που διευκολύνει στην κατανόηση και απομνημόνευση επιστημονικών όρων, των οποίων αποτελούν τη ρίζα.

Η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη χάρη στη βιομηχανία και συμβάλλει, σε ένα σημαντικό ποσοστό, στην οικονομία της Ελλάδας καθώς οι Ιταλικές επιχειρήσεις τοποθετούνται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις κυριότερες εμπορικές εταιρίες στη χώρα. Τα Ιταλικά για ενήλικες, λοιπόν, ανοίγουν "πόρτες” για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες που αφορούν τους τομείς της μόδας, του design. Είναι γνωστό ότι το "made in Italy” είναι συνώνυμο της ποιότητας και για αυτό πολλές εταιρίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο συνεργάζονται με επιχειρήσεις της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει ότι η γνώση των ιταλικών είναι ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό για ευκολότερη εύρεση δουλειάς.

Τεστ ιταλικών Τεστ ιταλικών

Παρακολουθώντας τα Ιταλικά για ενήλικες έχουμε επίσης τη δυνατότητα να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας όσον αφορά τον πολιτισμό και την κουλτούρα μίας χώρας στην οποία υπάρχουν 58 μνημεία (ιστορικά και φυσικά τοπία) που έχουν οριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια κληρονομιά. Η Ρώμη και η Φλωρεντία, "ανοιχτά μουσεία” στη διάθεση όλων των επισκεπτών, η Νάπολη με την πλούσια ιστορία της και την πανέμορφη ακτογραμμή, πατρίδα της "pizza” και της Sophia Loren, είναι η ψυχή της Ιταλίας.

Τα Ιταλικά για ενήλικες βοηθούν να μάθουμε τη γλώσσα των έργων της πλούσιας Ιταλικής λογοτεχνίας από τους Dante, Petrarca, Boccaccio, φτάνοντας στους σύγχρονους συγγραφείς Manzoni, Carducci, Pirandello, Umberto Eco, αλλά και πολλούς άλλους. Τα Ιταλικά για ενήλικες τα επιλέγουμε γιατί μας αρέσει το ιταλικό θέατρο, Goldoni, Pirandello, De Filippo, Dario Fo και το ιταλικό σινεμά το οποίο βρίσκεται σε μια πολύ σημαντική θέση στην ιστορία της έβδομης τέχνης.

Και τι να πούμε για την Ιταλική κουζίνα; Η ποιότητα κι η ποικιλία των προϊόντων της, τοποθετούν την Ιταλία σε μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως. Ποιος δεν έχει δοκιμάσει την προαναφερόμενη pizza ή τα spaghetti alla carbonara (χωρίς κρέμα γάλακτος...παρακαλώ), το pesto genovese, το risotto, τα Lasagne al forno (και πολλά άλλα); Τα Ιταλικά για ενήλικες μας επιτρέπουν να διαβάζουμε βιβλία συνταγών κατευθείαν στην γλώσσα που γράφτηκαν και (γιατί όχι) να φτιάξουμε ωραιότατα, νόστιμα πιάτα που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα ιταλικά εστιατόρια.

Μία γλώσσα η οποία είναι ταυτόχρονα απλή και εκλεπτυσμένη, τα Ιταλικά για ενήλικες εμπεριέχουν και μια μουσικότητα η οποία την ορίζει ιδανική γλώσσα για να δημιουργεί κανείς μια μελωδία. Επίσης το ότι όλες οι ιταλικές λέξεις λήγουν σε φωνήεν, είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός διότι κάνει την εκμάθηση και την προφορά των ιταλικών πιο εύκολη σε σχέση με άλλες γλώσσες.

Τα Ιταλικά για ενήλικες τα μαθαίνουμε, επίσης, επειδή μας αρέσουν, ή επειδή Έλληνες και Ιταλοί είναι "una faccia una razza”, ή γιατί μας άρεσε ένα ιταλικό τραγούδι και θέλουμε να μάθουμε τι λέει για να το αφιερώσουμε σε ένα δικό μας πρόσωπο.

Τέλος, επιλέγουμε τα Ιταλικά για ενήλικες επειδή " Εάν μιλάς με έναν άνθρωπο σε μία γλώσσα που κατανοεί, θα φτάσεις στο μυαλό του. Εάν του μιλάς στη γλώσσα του, θα φτάσεις στην καρδιά του.” (N.Mandela).

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!Επιστροφή στη λίστα

Μοιραστείτε τη σελίδα:
Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
21ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία