40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Ιταλική γλώσσα

8 ΙΟΥΝ 2022


Ιταλική γλώσσα για ενήλικες

Η ιταλική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των ρομανικών, ή αλλιώς λατινογενών γλωσσών και από αυτές θεωρείται η γλώσσα με τη μεγαλύτερη ομοιότητα με τα Λατινικά από άποψη λεξιλογίου.

Τα ιταλικά αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Ιταλίας και του κράτους του Βατικανού και του Σαν Μαρίνο. Είναι επίσης μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας, μαζί με τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ρομανσικά, με το ποσοστό των ομιλητών στη χώρα να αγγίζει περίπου το 8%. Μειονότητες ιταλόφωνων υπάρχουν, μεταξύ άλλων περιοχών, στη νότια Γαλλία και στο Μονακό. Συνολικά, η ιταλική γλώσσα ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην Ιταλία ωστόσο, εκτός από τα κοινά ιταλικά, ομιλούνται και πολλές διάλεκτοι σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πάνω από 30 ξεχωριστές διάλεκτοι, με γνωστότερες τα Ναπολιτάνικα, τα Σικελιάνικα, τη διάλεκτο της Λομβαρδίας και της Λιγουρίας, της Σαρδηνίας και της Μπολόνια.

Τεστ ιταλικών Τεστ ιταλικών

Η εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, ως ξένης γλώσσας, γνωρίζει άνθηση στην ευρωπαϊκή ήπειρο καθώς η Ιταλία κατέχει ηγετική θέση στον παγκόσμιο χάρτη στον τομέα της τέχνης, της μόδας και του τουρισμού, ενώ αποτελεί σημαντική οικονομική δύναμη και στον τομέα της βιομηχανίας και της γεωργίας. Στην Ελλάδα μάλιστα το ενδιαφέρον για την εκμάθηση των ιταλικών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο λόγω και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και των στενών πολιτισμικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι ιστορικά, ο ιταλικός και ο ελληνικός πολιτισμός έχουν μεταδώσει στοιχεία ο ένας στον άλλον και έχουν αλληλοεπηρεαστεί σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η γλώσσα, καθώς τα λατινικά είναι συγγενής των αρχαίων ελληνικών από άποψη δομής και μορφολογίας. Η επιρροή που ασκούσαν και ασκούν ο ένας πολιτισμός στον άλλον, είναι εμφανής και από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, σε περιοχές της Ελλάδας όπως τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα, χρησιμοποιούνται πολλές λέξεις και φράσεις που προέρχονται από την

ιταλική γλώσσα

. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν τη γνώση της ιταλικής γλώσσας σπουδαίο εργαλείο, τόσο για την επαγγελματική ανάπτυξη όσο και για τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων ενός ανθρώπου, καθώς μέσα από τη γνώση της γλώσσας αποκτά κανείς καλύτερη πρόσβαση στον κόσμο της ιταλικής τέχνης, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της ζωγραφικής και της μουσικής, της ιταλικής λογοτεχνίας, της ιταλικής μόδας και της ιταλικής γαστρονομίας, τομείς στους οποίους έχει πολλούς λόγους να ξεχωρίζει σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα ιταλικά αποτελούν lingua franca στον τομέα της κλασσικής μουσικής.

Για μαθήματα Ιταλικής γλώσσας , ελάτε στα ΓΡΑΨΑ!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

 



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία