40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Παροιμίες και εκφράσεις στα ισπανικά

3 ΟΚΤ 2022 - Έλλη Κωνσταντινίδου


Παροιμίες στα ισπανικά στα ΓΡΑΨΑ
Εκφράσεις στα Ισπανικά!

Τα ισπανικά είναι μια γλώσσα γεμάτη από γνωμικά, παροιμίες και άλλες εκφράσεις που αποκαλύπτουν τον πλούτο της λαϊκής σοφίας του γειτονικού μας λαού. Συχνά προέρχονται από κάποιο μύθο, από μια φράση ιστορικού ή μη προσώπου ή σχετίζονται με κάποιο ιστορικό γεγονός ή απόσπασμα από τη Βίβλο. Στα ισπανικά, όπως και στη γλώσσα μας, αυτός ο τρόπος έκφρασης είναι κάτι περισσότερο από συνηθισμένος.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Για τον ξένο ομιλητή είναι χρήσιμο ή ακόμα και απαραίτητο να υιοθετήσει τέτοιες εκφράσεις στα ισπανικά, αν θέλει να αποκτήσει μια άνετη επικοινωνία με τους φυσικούς της ομιλητές. Για αυτό και οι παροιμίες ή οι εκφράσεις αποτελούν πάντα μια πηγή ερωτημάτων στα θέματα των εξετάσεων. Ο υποψήφιος για κάποιο δίπλωμα στα ισπανικά καλείται να αποδώσει το νόημα μιας παροιμίας ή λαϊκής έκφρασης ή τουλάχιστον να καταλάβει πώς τη χρησιμοποιεί ο φυσικός της ομιλητής.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια διαδικασία εύκολη, που ευνοεί τον Έλληνα υποψήφιο για οποιοδήποτε δίπλωμα στα ισπανικά. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Πάρα πολλές από αυτές τις εκφράσεις υπάρχουν ήδη στη γλώσσα μας ή γίνονται πολύ εύκολα αντιληπτές λόγω της κοινής μεσογειακής κουλτούρας που μοιραζόμαστε με τους Ισπανούς. Δε θα σας ήταν δύσκολο για παράδειγμα να καταλάβετε την έκφραση που χρησιμοποιείται στα ισπανικά: «Se acuesta con las gallinas» που σημαίνει: «Κοιμάται με τις κότες» ή «Se ahoga en un vaso de agua», δηλαδή «Πνίγεται σε ένα ποτήρι νερό».

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Η λίστα είναι ανεξάντλητη: «Mucho ruido y pocas nueces» (πολύ κακό για το τίποτα), «Matar dos pájaros de un tiro» (με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια), «Echar leña al fuego» (ρίχνω λάδι στη φωτιά), «Meterse a aguien en el bolsillo» (Βάζω κάποιον στο τσεπάκι μου), «A caballo regalado no le mires el diente» (Του χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάει στα δόντια) , «Más vale pájaro en mano que ciento volando» (Κάλλιο πέντε και στο χέρι...). Ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για ακριβή μετάφραση λέξη προς λέξη από τα ισπανικά στα ελληνικά, είναι σχεδόν αυτονόητο ότι ο Έλληνας θα καταλάβει και θα υιοθετήσει εύκολα το νόημα μιας φράσης στα ισπανικά που ήδη υπάρχει στη γλώσσα του και αποτελεί μέρος και της δικής του κουλτούρας.

Θα ήθελα να δω και άλλα επίπεδα Ισπανικών Θα ήθελα να δω και άλλα επίπεδα Ισπανικών

Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν ότι τα ισπανικά είναι κάτι παραπάνω για μας από μια εύηχη και ευχάριστη γλώσσα. Είναι μια κοινή κουλτούρα, μια νοοτροπία που μοιραζόμαστε οι λαοί της Μεσογείου και μας κάνει να επικοινωνούμε και να συνεννοούμαστε εύκολα και αυθόρμητα μεταξύ μας. Τα ισπανικά είναι πράγματι μια γλώσσα «οικεία» για τον Έλληνα σπουδαστή.

Για αυτό το λόγο enter στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ για να μάθετε τώρα ισπανικά!!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία