40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Το ECPE πιστοποιεί την άριστη γλώσσα αγγλικών στο Επίπεδο Γ2.

29 ΔΕΚ 2016 - Βάλια Μεταξά. Franchisee & Δ/ντρια Εκπαιδευτηρίου Χολαργού


Proficiency-Michigan-grapsa-agglika

Το διεθνές διαβατήριο που το λένε… Proficiency Michigan

 
Michigan Proficiency ή αλλιώς ECPE. Τι ακριβώς είναι και γιατί Proficiency Michigan κι όχι κάτι άλλο; Και γιατί στα ΓΡΑΨΑ; Και σε πόσο καιρό; Τι εννοείτε Proficiency Michigan 2017; Κι εγώ που την τελευταία φορά που κάθισα σε θρανίο ήταν πριν... δε θυμάμαι;
 
Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Η λέξη ECPE δεν είναι παρά ένα ακρωνύμιο: ‘Examination for the Certificate of Proficiency in English’. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πτυχίο με το οποίο πιστοποιείται επίσημα η άριστη γνώση της αγγλικής σε επίπεδο Γ2, όπως ορίζεται από το Common European Framework of Reference (Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς). Το γεγονός και μόνο ότι το ECPE ή αλλιώς Proficiency Michigan απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αρκετό για να αιτιολογήσει το κύρος, την αξιοπιστία του και την πρώτη θέση στην προτίμηση των υποψηφίων για τις εξετάσεις Proficiency Michigan 2017 τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Συμβάλει, βέβαια, και το ότι πρόκειται για ένα πτυχίο που είναι απόλυτα αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα καθώς και από ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως. Κάπως έτσι, λοιπόν, δικαιολογείται το γεγονός ότι το Michigan Proficiency έχει χαρακτηριστεί ως «διαβατήριο» ή προαπαιτούμενο ή απαραίτητο προσόν ή «εννοείται ότι έχεις Proficiency» τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε εργασιακό επίπεδο πλέον.
 
Νομίζω, όμως, ότι είναι απαραίτητη μια διευκρίνιση. Πολλοί σπουδαστές έρχονται στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ για Proficiency Michigan, λέγοντας σχεδόν ομόφωνα ότι επέλεξαν το ECPE επειδή είναι εύκολο. Τι θα λέγατε αν αντί για «εύκολο» χρησιμοποιούσαμε τη λέξη «φιλικό» προς τον εξεταζόμενο; Αυτό δε θα μπορούσε κανείς να το αρνηθεί. Πρώτον, πρόκειται για μια εξέταση multiple choice (πολλαπλών επιλογών), στο μεγαλύτερο μέρος της τουλάχιστον. Δεύτερον, συμψηφίζονται όλα τα μέρη - Listening, GCVR, Writing, Speaking - γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας, κάνοντας την εξέταση του Michigan Proficiency ακόμα πιο «δίκαιη».
 
«Ωραία τα λέμε… Αλλά, εγώ, έχω να ασχοληθώ με τα Αγγλικά από το σχολείο. Ποιο Proficiency Michigan 2017; Πήρα Lower και σταμάτησα τότε. Τώρα, όμως, δεν μπορώ να συνεχίσω για Μεταπτυχιακό χωρίς Proficiency. Μου το ζητάνε!»
Ή
«Τώρα, όμως, δε μπορώ να εργαστώ χωρίς Proficiency. Μου το ζητάνε!»
Ή
«Τώρα, όμως, δεν μπορώ να δώσω εξετάσεις ΑΣΕΠ χωρίς Proficiency. Μου το ζητάνε!»

Τα παραπάνω είναι συχνά σενάρια - προβληματισμοί δικοί σας ή τουλάχιστον έτσι είναι στην πρώτη μας συνάντηση. Και δικαίως… Δεν φαντάζεστε, όμως, την ικανοποίηση, τη σιγουριά και τον ενθουσιασμό που νιώθουμε οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ γνωρίζοντας ότι μαζί θα τα καταφέρουμε και Proficiency Michigan να πάρετε και πραγματικό επίπεδο Γ2 να αποκτήσετε. Όχι μόνο επειδή εκπαιδευόμαστε κάθε χρόνο από το Oxford University και στο σύστημα ΓΡΑΨΑ, γεγονός που, όπως εσείς μας λέτε, μάς κάνει ενήμερους, άριστους επαγγελματίες, αλλά κι επειδή μπορούμε να σας δίνουμε το κάτι παραπάνω, το επιπλέον! 5.000 δωρεάν έξτρα ώρες πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ προκειμένου όλοι οι σπουδαστές μας να καλύψουν την παραμικρή τους ανάγκη! Το ίδιο και φέτος – αμέτρητες και πολύτιμες δωρεάν ώρες προετοιμασίας για το Proficiency Michigan 2017.
Έτσι, ναι! Τώρα θα συμφωνήσουμε! Το Michigan Proficiency είναι εύκολο... στα ΓΡΑΨΑ!
 
Μάθετε περισσότερα για τα Αγγλικά για ενήλικες ΓΡΑΨΑ.
 

Βάλια Μεταξά
Franchisee & Δ/ντρια Εκπαιδευτηρίου Χολαργού


Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία