40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Τι είναι το CaMLA?

25 ΙΟΥΝ 2018 - Αγγελική Σπηλιοπούλου


Εξετάσεις CaMLA
Το CaMLA (Cambridge Michigan Language Assessment) προήλθε από τη συνεργασία μεταξύ δύο πανεπιστημίων με μακρά ιστορία στην έρευνα και ανάπτυξη διδασκαλίας και μάθησης και έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό. Το Πανεπιστήμιο του Michigan και το Πανεπιστήμιο του Cambridge είναι δύο κορυφαία πανεπιστήμια των οποίων η σύμπραξη οδήγησε στη δημιουργία του CaMLA. Συγκεκριμένα, το CaMLA ιδρύθηκε το 2010 από τα τμήματα πιστοποιήσεων των δύο πανεπιστημίων, το English Language Institute Testing and Certificate Division και το Cambridge English Language Assessment, αντίστοιχα.
Ο αρχικός σκοπός του CaMLA ήταν να στηρίξει την έρευνα και την εκπαίδευση. Το CaMLA βασίστηκε στο Ινστιτούτο Αγγλικής Γλώσσας, English Language Institute (ELI), του Πανεπιστημίου του Michigan το οποίο ιδρύθηκε το 1941 από τον Charles C. Fries και αποτέλεσε το πρώτο ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών που ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και το σχεδιασμό εξετάσεων της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας. Έτσι, το CaMLA αξιοποίησε τα 60 χρόνια εμπειρίας πάνω στην αξιολόγηση, διδασκαλία και εκπαίδευση καθηγητών που είχε το ELI σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Το CaMLA πλέον προσφέρει μια πληθώρα εξετάσεων και αξιολογήσεων για

πτυχία Αγγλικών

σε μη φυσικούς ομιλητές Αγγλικών σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και σχεδόν 500 εξεταστικά κέντρα. Ανάμεσα στις εξετάσεις που εκπροσωπεί το CaMLA είναι το ECPE (Examination for the Certificate of Proficiency in English) και το ECCE (Examination for the Certificate of Competency in English), αλλά και άλλες πιστοποιήσεις λιγότερο γνωστές όπως το MET (Michigan English Test) και MELAB (Michigan English Language Assessment Battery).
 

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών



Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, κορυφαίο στα πτυχία ξένων γλωσσών, με ρεκόρ επιτυχιών - 2000 επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις πτυχίων - η επιτυχία και στις εξετάσεις CaMLA είναι εγγυημένη, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

Ο ρόλος του CaMLA στην Ελλάδα

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, που διεξάγει τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Michigan στην Ελλάδα από το 1957, συμμετέχει ενεργά στα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του CaMLA. Έτσι, εκτός από τη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει εξετάσεις προσομοίωσης γραπτών και προφορικών εξετάσεων στοχεύοντας στη συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με το βαθμό δυσκολίας των test, τη συμπεριφορά των εξεταστών αλλά και τη διαδικασία εξέτασης.
 

Το νέο CaMLA

Τον Μάρτιο του 2018, το CaMLA (Cambridge Michigan Language Assessments) ανακοίνωσε νέο όνομα και λογότυπο και μετονομάστηκε σε Michigan Language Assessment. Μαζί με την αλλαγή του ονόματος του CaMLA, έχουν ανακοινωθεί αλλαγές και στα λογότυπα των εξετάσεων που διεξάγει, τα ECCE, ECPE, MET και YLTE . Ειδικά για το YLTE, το CaMLA το έχει ήδη μετονομάσει σε MYLE (Michigan Young Learners English). Η αλλαγή αυτή ωστόσο δεν επηρεάζει τη συνεργασία του CaMLA με τα τμήματα εξετάσεων και πιστοποιήσεων και των δύο πανεπιστημίων, του Cambridge Language Assessment και του πανεπιστημίου του Michigan.
Από τον Νοέμβριο 2018, το CaMLA θα προσφέρει ένα νέο test, το MET Go! το οποίο θα απευθύνεται σε εφήβους. Με τη νέα αυτή εξέταση το CaMLA θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από παιδιά σχολικής ηλικίας (Αγγλικά για παιδιά) μέχρι και ενήλικες.

Μπορείτε να μάθετε Αγγλικά για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ, με εγγυημένη επιτυχία!

Το CaMLA και η έρευνα

Εκτός από τις εξετάσεις, το CaMLA δραστηριοποιείται και στον τομέα της έρευνας. Η αποστολή του τμήματος Έρευνας του CaMLA είναι να εξασφαλίζει την ποιότητα των εξετάσεων, να συμβάλλει σε δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό την αναγνώριση των εξετάσεων και γενικά να έχει ενεργό ρόλο στις εξετάσεις γλωσσομάθειας. Στα πλαίσια της έρευνας, το CaMLA διεξάγει μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως:
  • Ετήσιες αναφορές με τεχνικές αναλύσεις για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας που αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στην αναγνώριση και αναθεώρηση των εξετάσεων
  • Τεχνικές αναφορές που συνοψίζουν την ανάγκη ανάπτυξης νέων εξεταστικών προϊόντων
  • Xορηγίες που παρέχουν οικονομική στήριξη για την κάλυψη δαπανών

Στον Εκπ. Όμιλο ΓΡΑΨΑ η εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες αρχίζει από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους και φθάνει, με όλα τα ενδιάμεσα επίπεδα, έως το Proficiency για ενήλικες. Επιπλέον τα ΓΡΑΨΑ παρέχουν και εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online.

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

 



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία