40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Πόσα “Proficiency” υπάρχουν?

1 ΦΕΒ 2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου


Πόσα είναι τα Proficiency; Η ανάγκη για πιστοποίηση άριστου επιπέδου γλωσσομάθειας Αγγλικών (Proficiency) οδήγησε στο σχεδιασμό αντίστοιχων εξετάσεων:

ECPE

,

CPE

,

LRN

(από το ESOLNET),

MSU C2 CELP,

ESB

,

TIE

,

NOCN

,

LanguageCert

(Mastery C2) (από το φορέα

PEOPLECERT

),

ΚΠΓ Αγγλικά

(επίπεδο Γ),

PTE-EDEXCEL

(Level 5), BULATS,

EDI

κλπ.

Το 1953 το Πανεπιστήμιο του Michigan διοργάνωσε για πρώτη φορά τις εξετάσεις για το ECPE, Examination for the Certificate of Proficiency in English (το "Proficiency Michigan” όπως το λένε οι σπουδαστές), ενώ το 1913 το Cambridge University ήταν το 1ο που οργάνωσε εξετάσεις γλωσσομάθειας Αγγλικών για ξένους με το CPE (Cambridge Proficiency). Οι υπόλοιπες πιστοποιήσεις που αναφέρονται πιο πάνω, εμφανίστηκαν πολύ αργότερα.

Φέτος, 1700 σπουδαστές προετοιμάζονται για Proficiency C2 στα ΓΡΑΨΑ! Έλα κι εσύ! Φέτος, 1700 σπουδαστές προετοιμάζονται για Proficiency C2 στα ΓΡΑΨΑ! Έλα κι εσύ!  

Όλα τα προηγούμενα μπορούν να πιστοποιήσουν επίπεδο άριστης γνώσης Αγγλικών (αναγνωρισμένο και από το ΑΣΕΠ) και οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν την εξέταση που τους ενδιαφέρει.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, Ηγέτη και Πρωτοπόρο στα

Αγγλικα για ενηλικες

(φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη) από το 1984, οι σπουδαστές προετοιμάζονται για όλες τις εξετάσεις πτυχίων Proficiency με την επιτυχία μας να αγγίζει το 100%! 130.000 σπουδαστές έμαθαν στα ΓΡΑΨΑ Ξένες Γλώσσες, με καθηγητές-ελίτ, ευέλικτα ωράρια, μοντέρνα-βιωματικά μαθήματα και φιλικά δίδακτρα.

Οι διαφορές των εξετάσεων σχετίζονται τόσο με τη διαδικασία όσο και συχνότητα των εξετάσεων όσο και με τον τρόπο βαθμολόγησης και το Pass mark. Υπάρχουν εξετάσεις που απευθύνονται σε σπουδαστές που είναι πολύ καλοί στη διαχείριση χρόνου όπως το ECPE και άλλες που προορίζονται κυρίως για σπουδαστές που το λεξιλόγιο ή η γραμματική δεν είναι το δυνατό τους σημείο όπως τα PTE και MSU.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα, ειδικούς στο Proficiency για ενήλικες, θα βρείτε τους καλύτερους καθηγητές της Αθήνας και Πάτρας, καθηγητές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την εξέταση Αγγλικών που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Αν χρειάζεστε ένα πτυχίο στα

Αγγλικά

με κύρος, έχετε πολύ καλή γνώση γραμματικής και λεξιλογίου επιπέδου Proficiency αλλά θέλετε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε μια έκθεση ή ένα κομμάτι εξέτασης, μπορείτε να επιλέξετε το CPE. Η πλειοψηφία ωστόσο των υποψηφίων ενώ μπορούν να αναγνωρίσουν τη σωστή απάντηση, δυσκολεύονται να συμπληρώσουν κενά και προτιμούν εξετάσεις όπως το ECPE ή το MSU CELP που βασίζεται σε μεγάλο μέρος σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Οι πιστοποιήσεις ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας), το TIE (Test Of Interactive English) και το BULATS (Business Language Testing Service) είναι διαβαθμισμένες εξετάσεις, πράγμα που σημαίνει πως εξετάζουν περισσότερα από 1 επίπεδα μαζί. Συγκεκριμένα, το ΚΠΓ εξετάζει μαζί τα επίπεδα Γ1 και Γ2 ενώ το TIE επίπεδα από Β2 έως και Γ2. Το δε BULATS βασίζεται σε ένα σύστημα αυτοπροσαρμοζόμενης αξιολόγησης, δηλαδή ο υπολογιστής προσαρμόζει το επίπεδο των ερωτήσεων στο γνωστικό υπόβαθρο του υποψηφίου στα Αγγλικά και βγάζει ένα αποτέλεσμα.

Η βάση επιτυχίας είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, στην τελική επιλογή, ωστόσο όχι καθοριστικό. Το Pass mark για το ECPE είναι 65%, για τα CPE, MSU CELP και PTE 60% ενώ πιο κάτω συναντάμε το Language Cert με 55%, το NOCN με 51% και τα LRN και EDI με 50%.

Τεστ αγγλικών - Proficiency Τεστ αγγλικών - Proficiency

Αξίζει να σημειωθεί πως αν ένας υποψήφιος χρειάζεται μια πιστοποίηση στα Αγγλικά για μεταπτυχιακές σπουδές, ενδεχομένως να πρέπει να επιλέξει TOEFL ή IELTS. Και οι δύο αυτές πιστοποιήσεις αναγνωρίζονται ως ισότιμες από τη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημίων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο θα πρέπει να ενημερωθείτε από το πανεπιστήμιο που σας ενδιαφέρει για περισσότερες λεπτομέρειες.Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία