40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ABLE - Αναλυτικές πληροφορίες
Πιστοποίηση ABLE
Το ABLE B2 είναι Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας που απευθύνεται σε σπουδαστές με επίπεδο Αγγλικών το Β2 – καλή γνώση (Lower). Οι εξετάσεις ABLE έχουν αναπτυχθεί από το Hellenic American University και μαζί με τα BCCE, ALCE και STYLE αποτελούν τα 4 tests αξιολόγησης της Αγγλικής γλώσσας που έχει αναπτύξει ο συγκεκριμένος φορέας. Στόχος της

εξέτασης ABLE

(Assessment Board for Language Examinations) είναι να αξιολογήσει την επικοινωνιακή ικανότητα των υποψηφίων εξετάζοντας όλες τις γλωσσικές τους δεξιότητες, δηλαδή κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου στα αγγλικά ενώ δεν περιλαμβάνει ξεχωριστή ενότητα λεξιλογίου.

Πιο συγκεκριμένα, το ABLE B2 (δηλαδή επιπέδου Lower) αποτελείται από:

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

ABLE Β2 Listening (κατανόηση προφορικού λόγου): το listening αποτελείται από 4 μέρη και σε κάθε μέρος οι διάλογοι ακούγονται 2 φορές.

 • Part 1: ο υποψήφιος καλείται να επιλέξει τη σωστή απάντηση από 3 πιθανές για 10 σύντομους διαλόγους που ακούει
 • Part 2: οι υποψήφιοι ABLE επιλέγουν τη σωστή απάντηση από 5 που τους δίνονται αφού πρώτα ακούσουν έναν ηχογραφημένο διάλογο
 • Part 3: οι υποψήφιοι ακούν έναν ηχογραφημένο διάλογο και επιλέγουν τη σωστή απάντηση χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που έχουν ακούσει
 • Part 4: ένας ηχογραφημένος μονόλογος που ακούγεται 2 φορές και ο υποψήφιος ABLE καλείται να αποφασίσει ποια από τις πιθανές απαντήσεις είναι σωστή

Συνολικός χρόνος εξέτασης: 35 λεπτά περίπου

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

ABLE B2 Reading & use of English

 • Part 1: οι υποψήφιοι αποφασίζουν ποιες από τις προτάσεις που τους δίνονται είναι γραμματικά σωστές και ποιες λανθασμένες.
 • Part 2: συμπλήρωση κενών, επιλογή από 4 πιθανές απαντήσεις
 • Part 3: αντιστοίχηση 10 ερωτήσεων με 5 κείμενα
 • Part 4: οι υποψήφιοι ABLE απαντούν σε 8 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αφορούν σε 4 μικρά κείμενα
 • Part 5: οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο και απαντούν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Συνολικός χρόνος εξέτασης: 75 λεπτά

ABLE B2 Writing (έκθεση): οι υποψήφιοι γράφουν ένα e-mail έκτασης περίπου μιας σελίδας. Τους δίνονται 2 θέματα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν καθώς και prompts που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Συνολικός χρόνος εξέτασης: 40 λεπτά

Τεστ επιπέδου Lower Τεστ επιπέδου Lower

ABLE B2 Speaking (παραγωγή προφορικού λόγου): η προφορική εξέταση χωρίζεται σε 3 μέρη. Στο πρώτο μέρος ο υποψήφιος ABLE κάνει warm – up (προθέρμανση) απαντώντας σε προσωπικές ερωτήσεις, στο δεύτερο μέρος σχολιάζει ένα κείμενο που έχει προετοιμάσει και δίνει σχετικές πληροφορίες στον εξεταστή και στο τρίτο μέρος απαντάει σε γενικές ερωτήσεις πάνω στο θέμα που αφορούσε στο κείμενο. Η εξέταση είναι ατομική.

Συνολικός χρόνος εξέτασης: 8 λεπτά περίπου

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, κορυφαίο στα Αγγλικά για ενήλικες, με ρεκόρ επιτυχιών στα πτυχία ξένων γλωσσών -2000 επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις πτυχίων -η επιτυχία και στις εξετάσεις ABLE είναι εγγυημένη! Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις τμήματα από «Αγγλικά για Αρχάριους έως Proficiency.

Εξετάσεις για το ABLE B2: εξετάσεις γίνονται 2 φορές το χρόνο, Ιανουάριο και Ιούνιο. Οι γραπτές εξετάσεις είναι συνήθως Σάββατο ή Κυριακή ενώ η προφορική εξέταση ABLE μπορεί να γίνει σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Βαθμολόγηση του ABLE B2

Οι ενότητες του Listening και Reading & Use of English αξιολογούνται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σύμφωνα με τις αρχές της Σύγχρονης θεωρίας Μέτρησης (Item Response Theory).

To Writing του ABLE βαθμολογείται από 2 τουλάχιστον βαθμολογητές. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο βαθμολογητών, τότε γίνεται αξιολόγηση και από τρίτο ο οποίος τελικά καθορίζει τον τελικό βαθμό.

Στο Speaking του ABLE η αξιολόγηση γίνεται από βαθμολογητές. Στην ενότητα αυτή, οι συνομιλίες ηχογραφούνται.

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Pass mark:

Η βάση του ABLE είναι 55/100. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται περίπου 6 εβδομάδες από την ημέρα εξέτασης.

Το πιστοποιητικό ABLE B2 ισχύει εφ’ όρου ζωής και δεν χρειάζεται κάποιος να επαναλάβει την εξέταση μετά από κάποιο διάστημα.

Έλα, λοιπόν, στα ΓΡΑΨΑ και πάρε ABLE με την 1η! 130.000 σπουδαστές έμαθαν ξένες γλώσσες κοντά μας!

να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία B2

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία