40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower

10 ΔΕΚ 2021 - Άννα Ρούσσου


ECCE: το Lower Michigan
ECCE με την ... πρώτη!
Για το

ECCE

ή

Lower Michigan

(όπως το λένε οι περισσότεροι υποψήφιοι) προετοιμάζω εδώ και αρκετά χρόνια στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου, μερικούς από τους χιλιάδες(!) επιτυχόντες μας στις Εξετάσεις ECCE.
Εξαιρετικοί!!! Σέβονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, μου παρέχουν ευκολία στη μάθηση, μια υπέροχη δασκάλα κι επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες!! Κι όλα αυτά με μαθήματα Αγγλικών online από απόσταση!
Χριστίνα Γυφτάκη,
Ηθοποιός
Από την πολύχρονη εμπειρία μου στα Αγγλικά για ενήλικες, φοιτητές ή εργαζόμενους, και ειδικά στην προετοιμασία υποψηφίων για το Lower Michigan έχω καταλήξει σε 10 σημεία που πρέπει να προσέχουν οι σπουδαστές μας για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αξίζει, λοιπόν, να προσέξετε τα εξής:
  1. Κατανέμετε σωστά το χρόνο σας στο ECCE GVR. Δεν "κολλάμε” σε μεμονωμένες ερωτήσεις, γιατί τι νόημα έχει να βρούμε ένα σωστό και να μην προλάβουμε δέκα;

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

  1. Μην αφήνετε ούτε ένα κενό. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε καθόλου την απάντηση, ελπίστε στην εύνοια της τύχης!
  2. Προσοχή στο Answer Sheet του Lower Michigan! Περνάτε τις απαντήσεις σας απευθείας σ' αυτό γιατί στο τέλος δεν σας αφήνουν χρόνο να τις μεταφέρετε. Έχετε προμηθευτεί το σωστό μολύβι και αν χρειαστεί σβήνετε σχολαστικά. Επίσης, έχετε το νου σας στην αρίθμηση μη τυχόν και βάζετε τη σωστή απάντηση στο λάθος νούμερο.

  1. Στο Listening του Lower Michigan απαντάτε κατευθείαν στο Answer Sheet. Αν δεν καταλάβετε καθόλου κάποιο διάλογο στις εικόνες, μην πανικοβληθείτε. Βάλτε αμέσως μια απάντηση στην τύχη, ξεχάστε το και συγκεντρωθείτε στο επόμενο.
  2. Μην αφήνετε κανένα κενό ούτε στο ECCE Listening, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κάνετε λάθος στην αρίθμηση.

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

  1. Για την έκθεση του Michigan Lower, ο διαθέσιμος χρόνος είναι μόνο 30 λεπτά, γι' αυτό να τον αξιοποιήσετε κατάλληλα. Να έχετε ένα πλάνο στο μυαλό σας και να ξεκινήσετε να γράφετε αμέσως με την έναρξη του χρόνου.
  2. Η προσεκτική ανάγνωση του θέματος είναι η μισή έκθεση του

    ECCE Lower

    . Βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει το θέμα και πως ότι γράφετε είναι σχετικό μ' αυτό.
  3. Είναι πολύ πιο βολικό να κάνετε 4 παραγράφους και να δίνετε έμφαση στις δυο μεσαίες, δηλαδή σε αυτές του κυρίως θέματος.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

  1. Πηγαίνετε στις εξετάσεις Lower Michigan έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει η φοίτηση στα ΓΡΑΨΑ (Language Lab, πολλά extra δωρεάν μαθήματα, κορυφαίους καθηγητές, το βιβλίο μας ‘Score Success’ για επίπεδο ECCE κλπ).
  2. Τέλος, πηγαίνετε στις εξετάσεις με ψυχραιμία, ηρεμία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Τεστ αγγλικών - ECCE Τεστ αγγλικών - ECCE

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
  • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
    quotes
    Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
    quotes
    Βίκυ Αντώναρου
    Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
  • εκμάθηση ξένης γλώσσας 
    quotes
    Ο Όμιλος ΓΡΑΨΑ ξεχωρίζει! Κάνει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας συναρπαστική και μοναδική εμπειρία!Εδώ η επιτυχία είναι δεδομένη και όλοι οι στόχοι εφικτοί!
    quotes
    Έλενα Βαγγελάτου
    Νηπιαγωγός - πήρε ECCE
  • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
    quotes
    Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
    quotes
    Χρήστος Γιούλος
    Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency
  • Καλλιθέα proficiency ecce
    quotes
    Στα ΓΡΑΨΑ σε στηρίζουν σε κάθε δυσκολία. Πήρα ECCE! Πολύ ευχάριστο μάθημα! Ανυπομονούσα να έρθει η ώρα!
    quotes
    Ντιάνα Νίστορ
    Νοσηλεύτρια
  • Αγία Παρασκεύη lower
    quotes
    Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
    quotes
    Τζιβελέκης Βασίλης
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός
  • ECCE - Αμπελόκηποι
    quotes
    Έπρεπε να είχα έρθει στα ΓΡΑΨΑ νωρίτερα! Μετά από 5(!) αποτυχημένες προσπάθειες, ξεκίνησα μαθήματα στα ΓΡΑΨΑ και πήρα ECCE αμέσως, με την 1η! 
    quotes
    Ρούκου Αθηλένα
    Φοιτήτρια Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολόγος ΑΣΠΑΙΤΕ

Αυτή η σελίδα έχει μεγάλη ζήτηση. Την τελευταία εβδομάδα την επισκέφθηκαν 0 άτομα

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ» ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ECCE:

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Το Michigan Lower του αποτελείται από 4 sections. Αυτά είναι τα εξής:

  1. Listening (κατανόηση προφορικού λόγου): Βασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD. Περιέχει δυο parts και συνολικά 50 ερωτήσεις.
    Διάρκεια: 35'

Τεστ αγγλικών - ECCE Τεστ αγγλικών - ECCE

  1. ECCE GVR (Grammar, Vocabulary, Reading): 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
    • ECCE Grammar
      Αυτό το μέρος της εξέτασης του ECCE περιέχει 35 ερωτήσεις εκ των οποίων η κάθε μια περιέχει μία η δύο ελλιπείς προτάσεις ακολουθούμενη/ες από επιλογές λέξεων ή φράσεων.
    • ECCE Vocabulary
      Αυτό το μέρος της εξέτασης περιέχει 35 ερωτήσεις εκ των οποίων η κάθε μια περιέχει μία η δύο ελλιπής προτάσεις ακολουθούμενη/ες από επιλογές λέξεων ή φράσεων. Μόνο μία επιλογή από τις τέσσερεις είναι σωστή.
    • ECCE Reading
      Περιέχει τέσσερα κείμενα που ακολουθούνται από ερωτήσεις κατανόησης το κάθε ένα. Οι υποψήφιοι του Lower Michigan επιλέγουν τη κατάλληλη απάντηση από τις τέσσερεις εκτυπωμένες επιλογές και πρέπει να αποδείξουν διαφορετικές δεξιότητες όσον αφορά την κατανόηση κειμένου, όπως: κατανόηση βασικής ιδέας, κατανόηση λεπτομερειών και παραδειγμάτων, κατανόηση βασικού σκοπού του κειμένου και κατανόηση λεξιλογίου.
    Διάρκεια: 90'

    Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

  2. ECCE Writing (γραπτό μέρος): Μια γραπτή εργασία περίπου 180 - 200 λέξεων που βασίζεται σε δεδομένες πληροφορίες. Οι υποψήφιοι ECCE διαβάζουν ένα μικρό απόσπασμα από ένα γράμμα η άρθρο που θα μπορούσε να υπάρχει σε εφημερίδα. Το κείμενο παρουσιάζει κάποιο θέμα στο οποίο ο υποψήφιος του Lower Michigan πρέπει να απαντήσει. Δίνεται δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο θέματα: letter η essay. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός λέξεων, άλλα οι υποψήφιοι αναμένεται να γράψουν περίπου 190 – 240 λέξεις. Η έκθεση πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 30 λεπτά.
    Διάρκεια: 30'
  3. ECCE Speaking (συνέντευξη): Η προφορική εξέταση γίνεται ανάμεσα στον υποψήφιο και τον εξεταστή και αποτελείται από 3 στάδια. Στο 1ο στάδιο οι υποψήφιοι του Lower Michigan καλούνται να συστηθούν και να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Στο 2ο στάδιο ο εξεταστής παρουσιάζει στον υποψήφιο κάποιες και αναμένει από τον υποψήφιο να κάνει ερωτήσεις για να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα και να προτείνει μια λύση. Στο 3ο στάδιο οι υποψήφιοι ECCE πρέπει να απαντήσουν σε μερικές πιο γενικές ερωτήσεις που σχετίζονται με το θέμα του 2ου σταδίου.
    Διάρκεια: 10'

Στα ΓΡΑΨΑ κερδίζεις σε χρόνο, χρήματα και κόπο! Στα ΓΡΑΨΑ κερδίζεις σε χρόνο, χρήματα και κόπο!

 

Πώς βαθμολογείται το ECCE

Στο Πανεπιστήμιο του Michigan, στις ΗΠΑ, βαθμολογούνται: Listening & GVR από ειδικά λογισμικά, ενώ στο Writing κάθε έκθεση βαθμολογείται από 2 βαθμολογητές. Αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους, ένας 3ος βαθμολογητής καθορίζει τον τελικό βαθμό.
 
Το Speaking του ECCE βαθμολογείται στην Ελλάδα από πιστοποιημένους βαθμολογητές.
 
Η βαθμολογία του ECCE ακολουθεί την παρακάτω κλίμακα:
 
Περιγραφή
Βαθμός
Honors (H)
840-1000
Pass (P)
750-835
Low Pass (LP)
650-745
Borderline Fail (BF)
610-645
Fail (F)
0-605

Επιτυχόντες θεωρούνται οι υποψήφιοι ECCE που πετυχαίνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες από 650 και πάνω. Αν δε, λάβουν 840 και πάνω παίρνουν τη διάκριση "with Honors”!

Αλλαγές στο ECCE από το Μάιο 2021

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Πανεπιστήμιο του Michigan ανακοίνωσαν πρόσφατα αρκετές αλλαγές στην μορφή των εξετάσεων ECCE και ECPE που θα τεθούν σε ισχύ από την εξεταστική περίοδο του Μαΐου 2021.

Πιο αναλυτικά, για το ECCE (Michigan Lower) οι αλλαγές εντοπίζονται στα παρακάτω:

  • Το ECCE Writing (παραγωγή γραπτού λόγου) αναβαθμίστηκε με 1η επιλογή να είναι το e-mail που είναι μια επίσημη μορφή γραφής ακολουθούμενο από οδηγίες ή το κλασικό essay (δοκίμιο) ως έχει. Ο απαιτούμενος χρόνος παραμένει στα 30’. Δείτε ένα υπόδειγμα της νέας εξέτασης.
  • Στο ECCE Listening (ακουστικό μέρος) έχουμε τις εξής αλλαγές: Στο 1ο μέρος με τις εικόνες δεν υπάρχουν αλλαγές εκτός του ότι μειώνονται οι ερωτήσεις κατά 5. Από 30 σε 25. Στο 2ο μέρος με τα λογύδρια έχουμε 4 λογύδρια με 5 ερωτήσεις και το ακούτε 2 φορές.
  • Στο ECCE Reading (κατανόηση κειμένου) δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές εκτός από τη μείωση των ερωτήσεων και πιο συγκεκριμένα: Grammar: μειώνονται σε 15 από 35 Vocabulary: μειώνονται σε 14 από 35 Reading Part 1:από 5 ερωτήσεις αυξάνονται σε 6 Reading Part 2: από 10 ερωτήσεις αυξάνονται σε 12
  • To Speaking του Lower Michigan μένει χωρίς αλλαγές

Στα ΓΡΑΨΑ κερδίζω χρόνο, κόπο και κόστος. Παίρνω γρήγορα πτυχίο Lower-B2 και μάλιστα ... με Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου! Μαθαίνω «μάχιμα» Αγγλικά για την εργασία ή τις σπουδές μου και αναπληρώνω δωρεάν μαθήματα που χάνω λόγω φόρτου εργασίας ή εξεταστικής. Συμμετέχω σε ένα ζωντανό και χαρούμενο γκρουπ! Κάνω ένα μάθημα τεχνολογικά προηγμένο. Δεν κάνω... χρόνια Αγγλικά, μέχρι να πάρω πτυχίο ούτε αναλώνομαι σε εντατική αποστήθιση γραμματικών κανόνων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και στο Lower Michigan!

 

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία