40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

ECPE Sample tests: πόσο βοηθούν στην επιτυχία στις Εξετάσεις;

9 ΑΥΓ 2016 - Μαρία Σακελλαρίου


ECPE sample tests: πόσο χρήσιμα είναι τελικά;

Η απόκτηση του ECPE αποτελεί στόχο χιλιάδων υποψηφίων. Τι προετοιμασία χρειάζεται όμως; Αρκεί άραγε να λύσει κάποιος πολλά

ECPE Past Papers

και ECPE Sample Tests για να εξασφαλίσει την επιτυχία του στις εξετάσεις του Michigan Proficiency;

Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι τόσο απλή, αλλά είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. ΤοProficiency είναι το ανώτερο πτυχίο που πιστοποιεί την

άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

σε επίπεδο C2 (Γ2). Το ECPE (Examination for the Certificate of Proficiency in English) απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan που έχει ορίσει την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση ως επίσημο εκπρόσωπό του στην Ελλάδα από το 1957.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα, με ρεκόρ επιτυχιών στο Proficiency κάθε χρόνο έχει βραβευθεί από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση 2 φόρες με Certificate of Recognition.

Ένας κάτοχος πτυχίου Proficiency θεωρείται ότι κατέχει την Άριστη Γνώση της Αγγλικής γλώσσας, πλησιάζει δηλαδή πολύ τις γλωσσικές δεξιότητες ενός native speaker. Για να φτάσει ένας υποψήφιος σε αυτό το υψηλό standard δεν αρκεί απλά να διδαχθεί τους κανόνες της γραμματικής και να παπαγαλίσει ατελείωτες λίστες λεξιλογίου ή να λύσει δεκάδες ECPE Past Papers και ECPE SampleTests.

Ας δούμε τα 4 sections της εξέτασης του ECPE, τις απαιτήσεις τους αλλά και τα μυστικά της προετοιμασίας για να έχει κάποιος εγγυημένη επιτυχία!

1.WRITING: Συγγραφή εργασίας (άρθρου) 250 - 300 λέξεων την οποία επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε τρεις επιλογές.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Στην έκθεση του ECPE δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Ο υποψήφιος έχει μόλις 45 λεπτά στην διάθεσή του για να παράγει ένα κείμενο όπου θα αναλύσει σε σωστά αγγλικά – με επιχειρήματα, παραδείγματα και αιτιολόγηση- την άποψή του για το ένα από τα τρία θέματα που του δίνονται. Θα πρέπει λοιπόν ο υποψήφιος να έχει κάνει συστηματική προετοιμασία σε όλα τα είδη έκθεσης και φυσικά να έχει γράψει έναν ικανό αριθμό εκθέσεων κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του. Θα πρέπει να μελετά και να χρησιμοποιεί στην πράξη χρήσιμες εκφράσεις και συνδετικές λέξεις που χαρίζουν συνοχή στην έκθεση. Απαραίτητο είναι επίσης να μελετά ο υποψήφιος τις διορθώσεις των λαθών του προσεκτικά έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη συνεχώς. Και βέβαια να έχει εξασκηθεί στο να ολοκληρώνει μια σωστή έκθεση με συνοχή μέσα σε 45 λεπτά!

2. LISTENING: Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD.

Διάρκεια:35 - 40 λεπτά

Στο ακουστικό μέρος της εξέτασης του ECPE η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η ζωντανή, αυθεντική, καθομιλουμένη αγγλική γλώσσα (informal / conversational English). Η γλώσσα αυτή είναι γεμάτη εκφράσεις, ιδιωματισμούς, phrasalverbs και collocations. Για να βελτιωθεί ο υποψήφιος στην κατανόηση αυτής της γλώσσας θα πρέπει να έχει εκτεθεί σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό επιτυγχάνεται με το να διαβάζει εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία και φυσικά με το να μην χάνει ευκαιρία να παρακολουθεί ταινίες με αμερικανικές προφορές, εκπομπές πάνω σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, ντοκυμαντέρ επιστημονικής θεματολογίας και να ακούει μουσική και ραδιόφωνο στα αγγλικά. Πολύ σημαντική τέλος είναι η απόλυτη συγκέντρωση καθ' όλη την διάρκεια της ακουστικής εξέτασης του ECPE καθώς είναι αρκετά γρήγορη και ακούγεται μόνο 1 φορά!

3. GCVR (Grammar, Cloze, Vocabulary, Reading): 70 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.

Διάρκεια: 75 λεπτά

Και σε αυτό το μέρος της εξέτασης τουECPE ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος, απαιτείται λοιπόν συγκέντρωση και ταχύτητα! Στο κομμάτι της Γραμματικής αλλά και του Λεξιλογίου επίσης εξετάζεται πληθώρα ιδιωματισμών και εκφράσεων της καθομιλουμένης και πολλά από τα κείμενα του Reading Section έχουν επιστημονικό περιεχόμενο. Μάλιστα ο υποψήφιος πρέπει να έχει υπόψη του ότι τα τελευταία χρόνια στο Grammar section η εκφώνηση καθώς και οι τέσσερις επιλογές που δίνονται ως απάντηση είναι αρκετά μεγαλύτερης έκτασης από ότι ήταν στο παρελθόν. Επομένως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση του χρόνου!

Πολλοί υποψήφιοι πιστεύουν ότι έχοντας λύσει μεγάλο αριθμό ECPE Past Papers και ECPE Sample Tests έχουν προετοιμαστεί σωστά για τις εξετάσεις. Αυτή η αντίληψη όμως απέχει πολύ από την αλήθεια επειδή κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ερωτήσεις που συναντώνται σε Past Papers θα ξαναπέσουν στις εξετάσεις. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ξέρεις καλά τη γλώσσα και όχι απλά να ξέρεις τα θέματα των τελευταίων είκοσι ετών! Η χρησιμότητα των ECPE Past Papers και ECPE Sample Tests είναι να δείξει στον υποψήφιο τον τύπο των ερωτήσεων της εξέτασης, όχι τις ίδιες τις ερωτήσεις! Η συνεχής ενασχόληση με την γλώσσα με κάθε τρόπο και η έκθεση σε αυθεντικά αγγλικά είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι. Πάντα σε μια εξέταση θα υπάρχουν άγνωστες λέξεις ή δυσνόητα νοήματα. Εκεί επιστρατεύονται τεχνικές όπως elimination (εις άτοπο απαγωγή), guessing, paraphrasing κλπ. Ο υποψήφιος που θα έχει κατακτήσει μία σωστή γνώση αγγλικών, θα διαθέτει ψυχραιμία και θα κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την εξέταση του ECPE GCVR.

4. SPEAKING: Συζήτηση ανάμεσα σε 2 ή 3 υποψηφίους και 2 εξεταστές. Οι υποψήφιοι πρέπει, αφού πρώτα γνωριστούν, να μελετήσουν προσεκτικά τις πληροφορίες που τους δίνονται και να πάρουν μία απόφαση για το θέμα που τους έχει δοθεί.

Διάρκεια: 25 -35 λεπτά

Στα προφορικά του ECPE οι υποψήφιοι συνεξετάζονται δύο μαζί και μετά από κάποιες ερωτήσεις γενικού περιεχομένου τους δίνεται ένα σενάριο πάνω στο οποίο θα οργανώσουν αυτά που θα πουν (περίληψη, προτάσεις, συστάσεις, λήψη απόφασης και παρουσίαση-αιτιολόγηση). Στο Speaking ο υποψήφιος πρέπει να προσπαθήσει να είναι χαλαρός, χαμογελαστός και με αυτοπεποίθηση, να μην φοβάται να ρωτήσει ή να ζητήσει διευκρινήσεις και να μην μονοπωλεί την συζήτηση αλλά να κάνει διάλογο.

Πολλά τα μυστικά της επιτυχίας στις εξετάσεις του ECPE, μία η συνταγή της! Και στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα την γνωρίζουμε καλά για αυτό και έχουμε ρεκόρ επιτυχιών κάθε χρόνο - 2000 επιτυχόντες φέτος- και τολμάμε να παρέχουμε στους σπουδαστές μας γραπτή Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία